A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sok munkát adtak a szabadtéri tűzesetek a tűzoltóknak


Csütörtökön hét esetben riasztották szabadtéren keletkezett tűzesetekhez Békés megy tűzoltóit.


A reggeli órákban foltokban égett az elszáradt aljnövényzet Szarvas külterületén, a 443-as út közelében. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el – írja a bekes.katasztrofavedelem.hu.

Nem sokkal később Füzesgyarmat külterületén kigyulladt egy kombájn, amelyről a tűz átterjedt a környező gabonatáblára és tarlóra. A mezőgazdasági gépet és a két focipálya kiterjedésben égő területet a helyi önkéntes és szeghalmi hivatásos tűzoltók oltották el három vízsugár egy erőgép és kéziszerszámok segítségével.

A délutáni órákban szalmabála és környezete kapott lángra Gádoros külterületén, a 4407-es út közelében. A tűz belekapott a szomszédos erdősávba, gabonatáblába, valamint a területen tárolt mezőgazdasági gépekbe. A helyszínre kettes kiemelt riasztási fokozatban kivonuló orosházi, mezőkovácsházi és szarvasi hivatásos tűzoltók, a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, hat járművel több irányból, vízsugár, kéziszerszámok, és erőgépek segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták.

Ezzel egy időben Füzesgyarmat külterületén is felcsaptak a lángok, ahol tizenkét hektár kiterjedésben égett az elszáradt növényzet a gátőrház közelében, amely egy szénabálára és a csatorna partjára is átterjedt. A helyszínre hármas kiemelt riasztási fokozatban kivonuló helyi önkéntes, valamint a szeghalmi, békéscsabai, berettyóújfalui és karcagi hivatásos tűzoltók, a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, hat járművel több irányból, vízsugár, kéziszerszámok, és erőgépek segítségével a tüzet eloltották, majd a területet átvizsgálták.

A délutáni órákban kigyulladt a legelő és egy trágyakazal Gyomaendrőd külterületén, amely a közeli erdőt is veszélyeztette. Az esethez riasztott helyi önkormányzati, valamint a mezőberényi, a gyulai és a szarvasi hivatásos tűzoltók, a három hektáron égő területet és a trágyakazlat három vízsugár és egy erőgép segítségével oltották el. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

A késő esti órákban fatörzsek gyulladtak meg Orosháza külterületén a 4407-es út közelében. A helyszínre riasztott orosházi hivatásos tűzoltók a beizzott fatörzseket láncfűrésszel eltávolították, majd vízsugár segítségével a lángolást és az izzó részeket eloltották. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések