A rozmaringos pácban érlelt sertéstarja omlós, illatos, és igazán nincs vele sok munka.
A sertéstarja talán a legfinomabb grillezni való húsféle, amely rozmaringos pácban érlelve egyszerűen fenséges. A hússzeleteket jól klopfold ki, és legalább hat órát, de akár két-három napot is a fűszeres lében tarthatod, mielőtt a forró rácsra téve kisütöd őket.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg sertéstarja (csont nélkül)
👉 3 ág rozmaring
👉 3 dl olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 citrom
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A tarjaszeleteket klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze a reszelt citromhéjjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, az apróra vágott rozmaringágakkal és a borssal. Adj hozzá egy kevés kifacsart citromlevet is. Helyezd el a hússzeleteket egymás mellett-felett egy tálban, forgasd hozzá a pácot, és pihenetsd a hűtőben legalább hat órát, de akár két-három napot is. Sütés előtt közvetlenül sózd csak meg őket, különben megkeményednek. Forró grillrácson oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket omlósra.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések