Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sertéstarja rozmaringos pácban grillezve: illatos és vajpuha lesz a hús


A rozmaringos pácban érlelt sertéstarja omlós, illatos, és igazán nincs vele sok munka.


A sertéstarja talán a legfinomabb grillezni való húsféle, amely rozmaringos pácban érlelve egyszerűen fenséges. A hússzeleteket jól klopfold ki, és legalább hat órát, de akár két-három napot is a fűszeres lében tarthatod, mielőtt a forró rácsra téve kisütöd őket.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg sertéstarja (csont nélkül)
👉 3 ág rozmaring
👉 3 dl olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 citrom
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tarjaszeleteket klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze a reszelt citromhéjjal, a zúzott fokhagymagerezdekkel, az apróra vágott rozmaringágakkal és a borssal. Adj hozzá egy kevés kifacsart citromlevet is. Helyezd el a hússzeleteket egymás mellett-felett egy tálban, forgasd hozzá a pácot, és pihenetsd a hűtőben legalább hat órát, de akár két-három napot is. Sütés előtt közvetlenül sózd csak meg őket, különben megkeményednek. Forró grillrácson oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket omlósra.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések