A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Román és berettyóújfalui férfi a 42-es főúton történt baleset áldozatai


A traktort – amibe belerohant a kisbusz – egy 22 éves tépei férfi vezette. Úgy tudjuk, nem volt kivilágítva a vontatmánya. 


Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége gyanújával indított eljárást a vasárnap hajnalban a 42-es főúton, Földes és Berettyóújfalu között történt baleset ügyében a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.  

A tragikus baleset ügyében még nem gyanúsítottak meg senkit, s az ügy jelentősége miatt a nyomozás a későbbiekben várhatóan átkerül a megyei főkapitányságra.

Mint ismert, egy kisbusz hátulról beleütközött egy Berettyóújfalu felé haladó traktorba, ezután keresztbe fordult és belecsapódott egy szabályosan közlekedő kisteherautó.  

A balesetben tízen megsérültek, a kisbusz egyik utasának, illetve a kisteherautó sofőrjének az életét már nem tudták megmenteni. 

A baleset helyszínéről a mentők nyolc súlyos és egy könnyebb sérültet vittek el. Két sérültet a debreceni Kenézy kórház traumatológiájára vittek, kettőt Karcagra, ötöt a berettyóújfalui kórházba. Debrecenben két súlyos sérültet, egy gyereket és egy felnőttet látnak el. Mindketten fej- és koponyasérülést szenvedtek, a gyereknek ezenkívül combsérülései is vannak.

A traktor vontatmánya nem volt kivilágítva, így a hajnali fél ötös fényviszonyok mellett a kisbusz vezetője valószínűleg nem észlelte időben, ezért ütközött neki.

Mint megtudtuk,

a traktort egy 22 éves tépei férfi vezette. A balesetben egy 57 éves román férfi hunyt el, ő a kisbuszban ült, illetve egy 68 éves berettyóújfalui férfi, aki a kisteherautó sofőrje volt.

A halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségét a Büntető törvénykönyv  két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A bíró általában a középértékről indul ki, és a súlyosbító és enyhítő körülmények figyelembevételével hozza meg a döntését. 

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések