A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Sound után több drogot is kimutattak a Balaton vizéből


Drámaian emelkedik meg a Balaton kábítószertartalma a Balaton Sound ideje alatt Zamárdi térségében, állapította meg egy hazai kutatás.


A Balatoni Limnológiai Kutatóintézet és a Pécsi Tudományegyetem munkatársai 2017 óta folytattak ilyen tárgyú vizsgálatot, természetesen a covid alatti szünetekkel.

Összesen 11 szert azonosítottak a vízben: kokaint, ketamint, a tramadol nevű fájdalomcsillapítót, amfetamint, és metamfetamint, illetve az ecstasyhoz köthető vegyületeket.

A kutatók a Balaton vizét Zamárdinál, a Balaton Sound területén, a tóparthoz 35 méterre elhelyezett három mérési ponton, illetve két távolabbi, 6–8 kilométerre elhelyezett kontrollponton vizsgálták. A méréseket több különböző időpontban végezték: a fesztivál előtt 3 hónappal, majd egy héttel, valamint a Sound után egy nappal, egy hónappal, és 4 hónappal később. Bár a drogkoncentráció nem volt túl magas, azt tovább vizsgálják, hogy mit okoz a kábítószerek átmeneti jelenléte a vízi élővilágban.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések