A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi ribizlis süti roppanós tojáshabbal: légiesen könnyű a krém a tetején


A habos ribizlis igazi nosztalgikus hangulatú süti, amely ma is ugyanolyan ellenállhatatlan.


Ha a te nagymamád is készített annak idején habos ribizlis sütit, biztosan emlékszel a puha tésztára és a roppanósra sült tojáshabra, amelyek között vastag rétegben bújt meg a gyümölcs. Itt az ideje, hogy magad is megtanuld elkészíteni a mennyei desszertet.

Hozzávalók 6 személyre
A tésztához
👉 25 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 5 dkg vaj
👉 3 tojássárgája
👉 3 evőkanál forró víz
👉 2 teáskanál sütőpor
👉 1 dl tej
👉 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
👉 50 dkg ribizli
👉 20 dkg cukor
👉 3 tojásfehérje
👉 1 csipet só

Elkészítés:
A tésztához a vajat olvaszd fel. A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját a forró vízzel keverd habosra, majd add hozzá a kétféle cukrot és az olvasztott vajat. A lisztet keverd el a sütőporral, és a tejjel felváltva adagold a tojásos részhez. Keverj belőle sima tésztát, majd egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és told 180 fokos sütőbe 15 percre. Ha kész, vedd ki, és tekerd le a sütő hőfokát 150 fokra. Közben a ribizlit mosd meg, és szárazd le. A tojásfehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd adagold bele folyamatosan a cukrot is. A kisült tésztán oszd el először a ribizlit, egyengesd el a tetején a tojáshabot, és told vissza a sütőbe nagyjából húsz percre, amíg megpirul a teteje.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések