A ragacsos kínai csirkemell egyszerre édes és savanykás, bundáját pedig a kefir teszi különlegessé.
Nagyon jól megy a kínai módra készített csirkemellhez a savanykás, kefires bunda. Még finomabb, ha már a pácba is teszel belőle. Az étel lelkét az intenzív ízű máz adja, amiből nem hiányozhat a szójaszósz, és némi európai hatásra a ketchup sem. Ha így készíted, az egész család örömmel falatozza majd.
Hozzávalók 4 személyre
A csirkéhez
👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 3 dl kefir
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
A bundához
👉 6 evőkanál liszt
👉 2 tojás
👉 2 dl kefir
👉 olaj a sütéshez
A mázhoz
👉 3 evőkanál ketchup
👉 2 evőkanál szójaszósz
👉 2 evőkanál cukor
👉 2 dl víz
👉 1 evőkanál rizsecet
👉 1 evőkanál keményítő
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval, borssal és fokhagymaporral, öntsd le a kefirrel, forgasd össze, és letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a bunda hozzávalóiból keverj sűrű palacsintatésztát. Ha a pácolási idő letelt, a csirkedarabokat vedd ki a kefires keverékből, mártsd meg őket a tésztában, és néhány perc alatt süsd őket egy serpenyőben forró olajban aranyszínűre. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki őket, és papírtörlőn itasd fel róluk a felesleges zsiradékot. A máz alapanyagait egy kisebb tálban keverd össze, öntsd ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a csirke pirult, és néhány perc alatt kis lángon főzd sűrűre. A ragacsos szószt öntsd a bundázott csirkefalatokra, és jól forgasd meg benne őket.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések