A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Publicus fölmérte: 24 százalékra zsugorodott a Fidesz


Emlékezetes, Pulaiék pár nappal az áprilisi választások előtt a biztos pártválasztók körében döntetlent mértek a Fidesz és a baloldal között. Meg is érkezett a negyedik kétharmad - írja a mandiner.


Egyik hónapról a másikra látványosan, a teljes népességet vizsgálva 12 százalékponttal csökkent a Fidesz népszerűsége – olvasható a Népszaván. A Publicus Intézet felmérése alapján megállapítható, hogy a kormánypárt támogatottságának visszaeséséből nem az ellenzék profitált, hanem a bizonytalanok tábora nőtt. Ismert, Pulai András és a Publicus pár nappal a választás előtt a biztos pártválasztók között döntetlent mért a Fidesz és a baloldal között.

Ezt mérte most a Publicus

Az intézte szerint, ha most vasárnap lennének a választások, akkor az összes megkérdezett közül 24 százalék választaná a Fideszt, 23 százalék pedig az ellenzéki szövetséget. A kutyapárt és a Mi Hazánk 3-3 százalékot, egyéb pártok csupán 1 százalékot kapnának. A bizonytalanok aránya 46 százalék.

A biztos választók esetében a Fidesz 32, az egyesült ellenzék 31 százalékon áll. Ebben a körben is jelentős arányt tesznek ki a bizonytalanok (29 százalék). Meglepően sokan (79 százalék) válaszolták azt, hogy biztosan részt vennének a választáson.

Pulai András, a Publicus Intézet vezetője a Népszavának elmondta, hogy ilyen mértékű, 12 százalékos „bezuhanással” még nem találkozott.

„Más kérdés, hogy az ellenzék támogatottsága hajszálra ugyanaz most is, mint az előző hónapban volt. Csak a bizonytalanok száma növekedett” – hívta fel a figyelmet Pulai András.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések