A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Politikailag elfogult a Magyarországot elmarasztaló jelentés egy spanyol EP-képviselő szerint


Jorge Buxadé Villalba szerint az EP-ben a baloldali, liberális pártok veszélyeztetik a tagállamok szuverenitását.  

Az EP LIBE szakbizottságának a jogállamiság magyarországi helyzetéről szerdán szavazásra bocsátott, majd elfogadott jelentéstervezetéhez Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője, Jorge Buxadé Villalba, Jadwiga Wisniewska, Patryk Jaki és Vincenzo Sofo, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR), valamint Jean-Paul Garraud és Annalisa Tardino, az Identitás és Demokrácia (ID) pártcsalád EP-képviselői kisebbségi véleményt nyújtottak be.

Jorge Buxadé Villalba a szavazást követően ismertette az alternatív vélemény részleteit, amelyben az aláírók kijelentették: a szóban forgó jelentés előfeltétele az objektivitás, az egyértelmű kritériumok alkalmazása és a tények szigorú betartása lett volna.

A jelentés ugyanakkor több esetben olyan ügyeket hoz fel, amelyeket a felelős szervek már orvosoltak,

vagy amelyek olyan kérdéseket érintenek, amelyek nyilvános viták részét képezik, és a tagállamok kizárólagos hatáskörébe tartoznak.

A jelentés előadója, Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti EP-képviselő nem utal a jogállamiság tényleges megsértésére – figyelmeztettek.

„Újabb kísérlet arra, hogy ideológiai okokból támadják Magyarországot”

„A szöveg az általános jogállami helyzet elmarasztalásának jól ismert narratíváját tükrözi, miközben semmilyen konkrét jogsértést nem támaszt alá. Ez a szöveg a föderalista európai politikai pártok újabb kísérlete arra, hogy

ideológiai okokból támadják Magyarországot és annak kereszténydemokrata, konzervatív kormányát”

– ismertette a vélemény szövegét a spanyol EP-képviselő.

A jelentés az Európai Parlament újabb kiábrándító munkája olyan időben, amikor az Európai Unió egységére nagyobb szükség lenne, mint valaha – tette hozzá.

Jorge Buxadé Villalba magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta, egyértelmű, hogy Magyarországon demokrácia van, a magyar kormány alkotmányosan működik, és tiszteletben tartja a jogállamiság normáit. Kijelentette:

az EP-ben a baloldali, liberális pártok veszélyeztetik a tagállamok szuverenitását.

Most Magyarország és Lengyelország szorul védelemre, de Európa más kormányai is könnyen a támadása célpontjaivá válhatnak – figyelmeztetett.

„Más Európa is elképzelhető. Olyan Európa, mely tiszteli a tagállamok önállóságát és az uniós szerződésket” – fogalmazott.

A politikus kijelentette: a jelentés nem objektív és fel akarja használni az Európai Parlamentet arra, hogy politikai tevékenységet folytasson a konzervatív politikusok ellen, holott őket demokratikusan választották meg. A magyar kormányt is így választották meg – emlékeztetett.

A spanyol EP-képviselő végezetül kiemelte: az EP jelentéseiben kettős mérce jelenik meg, kizárólag azokat a kormányokat büntetik, amelyek ellentmondanak a politikai fősodor által képvielelt iránynak.

A spanyol EP-képviselő felszólalását alább tekinthetik meg:


Az Olasz Testvérek is támogatják Magyarországot Brüsszellel szemben vívott harcában

Vincenzo Sofo nyilatkozatában hangsúlyozta: pártja, az Olasz Testvérek is támogatják Magyarországot Brüsszellel szemben vívott harcában. Brüsszel jogállamisági feltételrendelet keretében zsarolja Magyarországot olyan indokokkal, amelyeket úgy Olaszország, mint Spanyolországgal szemben is felhozhatna – mondta. Kijelentette továbbá:

Brüsszel föderális Európát kíván létrehozni, ennek egyik jele a koronavírus-járvány utáni helyreállítást segítő uniós források kifizetésének visszatartása.

Ha Magyarország és Lengyelország pénzhez akar jutni Brüsszel feltételeinek kell eleget tennie – emelte ki az olasz EP-képviselő.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések