A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Teljes szélességében elfoglalták az Erzsébet hidat


Este hatkor újabb tiltakozás kezdődik, a szervező Magyar Kétfarkú Kutya Párt közleménye szerint "minden ellen".
 

Cikkünk frissül

Kovács Gergő pártelnök és társelnöke, Döme Zsuzsanna is telefonon szervezkednek a tüntetés kezdetén. A demonstrációt bejelentették a rendőrségen, a terv a csütörtökihez hasonlóan a híd szakaszos elfoglalása, vagyis elsőre, amint kellő létszám gyűlik össze, a buszsávot fogják elfoglalni.

A rendőrség egyelőre nem engedi a tiltakozóknak, hogy lelépjenek a járdáról. Ami annyiban sajátos döntés, hogy közben a buszsávot már így is elállja az MKKP mozgó színpada, ennyiben nem oszt, nem szoroz, hogy a tiltakozók hol vannak.

 Egyre többen érkeznek, jellemzően gyalog. Az előző három nap tüntetéseinek legaktívabb résztvevői, az ételfutárok egyelőre nem jelentek meg a mai demonstráción.

Kovács Gergővel, az MKKP társelnökével egyeztettek a bejelentett demonstrációra vonatkozó szabályokról. A szabályok szerint csak akkor lehetett elfoglalni egy forgalmi sávot, ha már legalább százötvenen voltak a tiltakozók. A további sávok elfoglalása is a tömeg méretétől függ.

Csütörtökön ezt végül az MKKP kijátszotta, amikor az első két sávot elfoglalhatták, Kovács hirtelen felszólította a tömeget, hogy foglalják el az egész hidat, amit a rendezvényt biztosító kis számú rendőrnek esélye se volt megakadályozni.


A tüntetőknek még a járdán kell várakozniuk, de a hatóságok a forgalmat már elkezdték terelni. Időközben megérkeztek az ételfutárok is a tüntetésre. A tömeg gyűlik, de tudósítóink szerint a sajtó képviselői még jelentős hányadát teszik ki. 

A tiltakozók egyelőre a rendőrség engedélyével még csak két, Budára tartó forgalmi sávot foglalhatott el. Pest felé még zavartalan a forgalom, de egy sávon Buda felé is lehet haladni. 

Úgy ötszázan tiltakozhatnak most az Erzsébet hídon.

Már áll a színpad az Erzsébet hídon amin ma is bárki magához ragadhatja a mikrofont, hogy elmondja gondját-baját. Kovács Gergő külön megkérte a résztvevőket, hogy ma ne dobjanak teli sörösdobozokat rendőrautókra. A csütörtökön adományként összegyűlt 17 ezer forintot, némi lejt és eurót felajánlották volna a rendőrautó javítására, de a rendőrségnek nincs adományszámlája, ezért végül arra jutottak, hogy a rendőrség nevében vesznek majd csokit rászoruló, beteg gyerekeknek.

Kovács Gergő, az MKKP elnöke első felszólalásában szólt be az idézett mondattal a többi ellenzéki pártnak. Majd Varjú Lászlót, a DK képviselőjét is felszólalóként jelentette be.

Negyed kilenckor hirtelen megindult a tömeg, és elfoglalta az összes forgalmi sávot az Erzsébet hídon, teljesen megbénítva az amúgy már nem túl nagy forgalmat. 

Egy gigantikus rezsicsekk felgyújtásával jelentette be népszavazási kezdeményezését az MKKP.

Népszavazásuk célja, hogy egyszer és mindenkorra eldőljön: magyar embernek soha semmiért ne kelljen fizetnie. A rezsicsekk felgyújtása veszélyes mutatványnak bizonyult, a plakát méretű csekk hirtelen kapott nagy lángra, a párt társelnöke, Döme Zsuzsanna testi épségét fenyegetve. Végül megúszta, így elmesélhette, hogy van egy Rezsi nevű cicája.


Csütörtökön állandó konfliktus tárgya volt a rendőrök és a tüntetők között, hogy folyamatosan igazoltatták a hídra graffitizőket. Aznap Kovács Gergő festékszórókat osztogatott a tüntetőknek, hogy maradandó üzeneteket hagyhassanak a hídon. Pénteken kompromisszumos megoldásként már csak krétákat osztogattak, és a rendőrök nem is avatkoznak közbe. Ezzel sikerült nullára csökkenteni a feszültséget, nincs rendőri fellépés, amin felhergelnék magukat a tiltakozók.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések