A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszországgal nem bontja fel adóegyezményét az USA, Magyarországgal igen


Az egyezményt 43 évvel ezelőtt kötöttük az Egyesült Államokkal. 

Az orosz–ukrán háború ellenére is fenntartja az Oroszországgal kötött kétoldalú adóegyezményét az Egyesült Államok, miközben Magyarországgal megszakítja azt – írja a National Review. Az amerikai pénzügyminisztérium július 9-én jelentette be, hogy 

felmondják a 43 éve kötött adóegyezményüket Magyarországgal, amiért az Orbán-kormány az EU-n belül megvétózta a globális minimumadó támogatását.

Oroszország és az Egyesült Államok között harminc éve van kétoldalú adóegyezmény, amelynek lényege, hogy a két ország állampolgárainak nem kell duplán adózniuk a másik országban megkeresett jövedelmek után. Ez most is érvényben van, felmondása esetén az Egyesült Államokban befektető orosz állampolgároknak 30 százalékos forrásadót kellene fizetniük osztalékaik után.

Magyarországon 9 százalékos a társasági adó

A globális minimumadó lényege, hogy a világ összes országa legalább 15 százalékra emeli a multinacionális céges társasági adóját. Ezzel elkerülhető az, hogy az országok

egyre alacsonyabb adókulcsokkal csábítják magukhoz a nagy cégeket, amelyek így összességében egyre kevesebb adót fizetnek be.

Magyarországon 9 százalékos a társasági adó, ami miatt a lap szerint sokan adóparadicsomnak tartják az országot.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések