A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németország nem vesz több orosz szenet augusztustól, januártól pedig orosz olajat sem


„Megszabadulni ettől a függőségtől nem triviális dolog, de néhány hónapon belül elérjük” – fejtette ki a pénzügyminiszter-helyettes. 

Németország augusztus 1-jén teljesen leállítja az orosz szén, december 31-én pedig az orosz olaj vásárlását – mondta Jörg Kukies pénzügyminiszter-helyettes egy sydneyi konferencián. A Szabad Európa cikke szerint ez jelentős változást jelent az ország energiaellátásában. Kukies kifejtette: a legnagyobb kihívás az évi 158 milliárd köbméternyi orosz gáz pótlása lesz azután, hogy az Európai Unió leválasztja magát az orosz szállításokról.

Néhány héten belül leállunk az orosz szénről”

 – mondta a Sydney-i Energiafórumon, amelyet az ausztrál kormány és a Nemzetközi Energiaügynökség szervezett.

A gáz alapvető fontosságú lesz az átálláshoz

„Bárki, aki ismeri a Barátság vezeték történetét, amely már a szovjet időkben is egy eszköz volt Kelet-Európa felett, az tudja, hogy megszabadulni ettől a függőségtől nem triviális dolog, de néhány hónapon belül elérjük” – mondta Kukies.

Németország gyorsan fejleszti a cseppfolyósított földgáz (LNG) terminálokat, amelyek segíthetnek betölteni a kiesést a gázellátásban,

de Kukies hangsúlyozta, hogy bár az Egyesült Államok és Katar együtt mintegy harmincmilliárd köbméter LNG-t tudna szállítani Európába, az még mindig nem pótolja a kiesést. Mint mondta, miközben Németország a zéró kibocsátásra való áttérésre törekszik, és nemrég új törvényeket hozott a megújuló energiával kapcsolatos projektek fejlesztésének felgyorsítására, a gáz alapvető fontosságú lesz az átálláshoz.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések