A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktort dicséri az egyik vezető orosz lap, a Ria-Novosztyi


A Ria-Novosztyi cikke szerint a regnáló nyugati vezetők kalibere nem felel meg az Európa előtt álló kihívásoknak. 

A Ria-Novosztyi hírügynökség véleménycikke az országvezetők válságával foglalkozik, amely a jelenlegi Oroszországgal való szembenállás során alakult ki. Nem minden nyugati vezető ragaszkodik az Oroszország feletti győzelemhez, ez az angolszászok, azaz az USA, Nagy-Britannia és Kanada álláspontja. A kontinentális Európa vezetői – Macron, Scholz, Draghi – szavakkal nem támogatják az eszkalációt és „a győzelemig tartó háborút”, ugyanakkor a valóságban abban a helyzetben találják magukat, hogy az angolszászok vezetik őket.

A cikk szerint

ezen személyek kalibere nem felel meg az Európa előtt álló kihívásoknak,

mivel nem voltak képesek semmivel sem ellensúlyozni az oroszok elleni angolszász játékot, ami európai költségeken folyik. Ez a vezetők válsága, a nemzeti elitek gyengesége. Nem arról van szó, hogy ha Charles de Gaulle lett volna Emmanuel Macron helyében, akkor minden másképp alakult volna. A lényeg az, hogy a nyugat-európai vezetők között nem akadt egyetlen, Orbán Viktorhoz némileg hasonlítható személy. Vagyis

olyan valaki, aki népe és állama érdekeit az idősebb partner geopolitikai játéka fölé helyezi.

„Igaz, Orbánnak valamivel könnyebb, mivel csak a saját Magyarországáért felelős, míg Macron, Scholz és Draghi felelősnek tartja magát egész Európáért, amely a nyíltan russzofób lobbi befolyása alatt van (ezek nem csak lengyelek, hanem az angolszászok által nevelt atlanti tisztviselők és politikusok is)” – olvasható a Ria-Novosztyi cikkében.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések