A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lendvai Ildikó: Szent tehén a vágóhídon


Pénteken végre feketén-fehéren kiderült: én vagyok a hibás.


„Egyelőre még csak a kata kinyírásában, de szerintem előbb-utóbb kiviláglik, hogy a Fidesz szent tehenét: a rezsicsökkentést is én terelem a vágóhíd felé. A miniszterelnök bemondta a rádióban: a katát a nyugdíjasok kedvéért kellett statáriálisan kivégezni. Én ugyan nem kértem, de azzal, hogy elköltöm a nyugdíjamat, kétségkívül ráutaló magatartást tanúsítottam.

Felelősségemben azért osztoznak az ápolónők is. Orbán és előtte Gulyás is rájuk hivatkozott: méltánytalan, hogy ők több adót fizessenek, mint egy katás. Ezt ugyan meg lehetett volna oldani azzal, hogy a katát (megszüntetett elődje: az eva mintájára) a nagyobb bevétel esetén sávosan emelkedővé teszik, de ez a kormány úgy fél a progresszív adózástól, mint a tűztől. Azt nem részletezték, mitől lesz jobb az ápolónőknek azzal, ha másoknak rosszabb. Talán majd jövő pénteken.

Megtisztelő, milyen nagy emberek mellé kerültem a »ki a hibás« névsorban. Ott van mellettem a »háborús uszító Soros« (őrület, mekkora befolyása van ennek az embernek, hát nem rávette Putyint Ukrajna lerohanására?), a »Miniferi« és a Maxiferi, meg persze az agyatlan brüsszeli szankciók. »Európa tüdőn lőtte magát« – így Orbán.

Lehet, hogy a tüdőlövés nálam kicsit feljebb, az agyamnál csapódott be. Mert a szankciók kiátkozását kezdem nem érteni. Nemcsak azért, mert az energiaárak már 2021-ben felszöktek a covid után hirtelen beinduló világgazdaság igényei miatt, onnantól Orbánék pontosan tudhatták. a rezsicsökkentés szent tehenét nehéz lesz tovább etetni. Hanem főleg azért, mert a gázra semmiféle uniós embargó nincsen. Az olajra van, de az sem vonatkozik ránk. Sőt, állítólag kedvező árakkal 15 évre szóló zseniális megállapodást kötöttünk Putyinékkal. Azzal most mi van? Rájöttünk, hogy a nagy barát mégsem olyan megbízható, leállíthatja a szállítást?”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések