A semifreddo egy olasz jégkrém, amelyet sokféle gyümölccsel, például málnával is készíthetsz.
A málnás semifreddóhoz semmi különleges eszközre nem lesz szükséged. A krémet egy őzgerincformában öntsd bele, és úgy fagyaszd meg, így nemcsak finom lesz, hanem nagyon mutatós is. Bármilyen friss vagy akár aszalt gyümölccsel is készítheted.
Hozzávalók 8 adaghoz
👉 15 dkg málna
👉 10 dkg porcukor
👉 3 dl hideg habtejszín
👉 3 dl görög joghurt
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A málnát alaposan mosd meg, majd keverd össze a cukorral és a vaníliaaromával. A behűtött tejszínt verd habbá, óvatosan forgasd össze a görög joghurttal, majd add hozzá a cukros, vaníliás málnát is. Egy őzgerinc- vagy vekniformát bélelj ki fóliával, simítsd el benne a masszát, és tedd a mélyhűtőbe legalább hat órára, amíg megdermed. Tálalás előtt negyed órával tedd át a hűtőbe, és a formából kiborítva szeleteld.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések