A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kifogott rajta a gázpalack, vádat emeltek a pancser kenderesi tolvaj ellen


A büntetett előéletű férfi rafinált akart lenni, és kifigyelte, hogy szomszédja elment otthonról. A megvalósítással azonban gondjai adódtak: a kinézett gázpalackot nem, csak a láncfűrészt tudta kivinni az ingatlanból, és még nyomokat is hagyott.


Lopás vétsége miatt emelt vádat egy kenderesi férfi ellen a Karcagi Járási Ügyészség – tájékoztatott egy pancser tolvaj ellen indult büntetőügy részleteiről dr. Nagy Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a negyvenhét éves kenderesi férfi rafinált szeretett volna lenni, és április 30-án kora délután kifigyelte, hogy szomszédja elment otthonról. Gondolta, itt az alkalom, ezért bemászott a kerítésen át a portájára. Egy benzinmotoros láncfűrészt és egy gázpalackot akart ellopni. A megvalósítással azonban gondjai adódtak: egyszerre ugyanis csak a fűrészt tudta kivinni az ingatlanból, ezért a palackot a kerítés tövében hagyta azzal, hogy később visszamegy érte. Nem volt jó ötlet: a tulajdonos ugyanis hamarabb hazaért, és felfedezte a bűncselekmény nyomait...

A sértett által értesített rendőrségnek nem volt nehéz dolga, az egyenruhások rövid időn belül elfogták a tolvajt, a láncfűrészt pedig visszaszolgáltatták jogos tulajdonosának.  

Az ügyészség a többszörösen, többek között rablás miatt is büntetett férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására és közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt. Az ügyészség mértékes indítványa alapján a vádlottnak – ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz – másfél év börtönre kell számítania.

Az ügy a Karcagi Járásbíróságon folytatódik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések