A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így kommentálták Farkasházyék tíz éve a Heti Hetesben Gyöngyösi zsidólistázását


„Sárga plecsni”, Ábrahám, a Trinity College, és „Magyarország szégyene” is szóba került a 2012-es adásban. 

Gyöngyösi Márton lett a Jobbik elnöke – írtuk szombaton a Jobbik tisztújításáról beszámolva. A 2019-től EP-képviselőként tevékenykedő politikus végig asszisztált Jakab Péter két és fél éves vezetéséhez, majd Jakab jelöltjét, Földi Istvánt győzte le szombaton. 

Az elmúlt években Brüsszelben és Strasbourgban politizáló Gyöngyösi múltja nem lehet ismeretlen a közélettel foglalkozó olvasók számára: 2012-ben óriási felháborodást keltettek mondatai: a jobbikos politikus egy alkalommal a következőket találta mondani a parlamentben: 

„Itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára.

Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak” – húzta alá akkor Gyöngyösi. A politikus szavaitól a pártja akkor nem határolódott el.

A felszólalás ellen akkor Rogán Antal, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon is tüntetett.

Gyöngyösi szavai akkor a Heti Hetesben is témát szolgáltattak. A RTL Klubon futó balliberális szórakoztatóműsor 2012. december másodikai adásában Gálvölgyi János mellett Farkasházy Tivadar, Majka (Majoross Péter), Hajdu Steve, Bajor Imre és Rangos Katalin szerepelt.

( Utóbbi 2017-ben elhívta a Spinoza kávéházba Vona Gábort, ezzel rányomva a pecsétet a Jobbik balliberális kánonba való beemelésére.)

A hír felolvasása után Majka kezdte a kommentálást,

aki ironikusan arról beszélt, hogy tud még javasolni egy-két dolgot Gyöngyösinek: a zsidók közigazgatásból és oktatásból való kizárását, „sárga plecsni” felragasztását, mert „abból nem lehet baj,-ugye?” A zenész nem hitte el, hogy „ilyet ma lehet mondani”, és leszögezte: Magyarország szégyene, hogy Gyöngyösi a parlamentben ülhet. Farkasházy hozzátette: nem három generációra visszamenőleg kellene ezt megcsinálni, hanem negyvenre,

mert „akkor eljutunk Ábrahámig, és mindenki zsidó lenne”.

Bajor Imre kikérte magának, hogy „Magyarország regnáló miniszterelnöke, erre a szemétségre egy órán belül nem reagál”.

Gálvölgyi nem értette, hogy mit jelent a „nemzetbiztonsági kockázat” kifejezés, Rangos szerint pedig Gyöngyösi Máté (sic!) jelent nemzetbiztonsági kockázatot, mert „szénné égeti ezt az országot”.

Végül Farkasházy felhívta a figyelmet, hogy Gyöngyösi Márton az írországi Trinity College-ban és Nürnbergben tanult, a többi résztvevő pedig hozzátette, hogy ez benne a félelmetes, mert „nem egy buta emberről van szó”.

Ismert: pár évvel később Heller Ágnes felvetette, hogy a Jobbiknak is helyt kell szánni a baloldali Fidesz-ellenes összefogásban, amibe 2018 után a Jobbik fokozatosan be is tagolódott – így került Gyöngyösi Márton egy platformra Farkasházy Tivadarral, Rangos Katalinnal és Gálvölgyi Jánossal.

A teljes adást itt lehet megnézni, az idézett rész 27:40-től kezdődik.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések