A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Honvédelmi miniszter: Utasítottam a Honvédség Parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására


Szalay-Bobrovinczky Kristóf bejelentette, hogy Magyarország fokozza a védelmét. 

Facebook-videóban elmondta a honvédelmi miniszter, hogy „korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket, mint a szűnni nem akaró háború a közvetlen szomszédunkban vagy a déli határainkat ostromló erőszakos illegális migránsok. Ezekre Európa-szerte mindenki reagál. Az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország is fokozza a készenlétet.”

Nekünk is fel kell vérteznünk magunkat.”

– mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Kijelentette:

Békénk megvédése érdekében a mai napon utasítottam a Honvédség Parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására.”

Elmagyarázta, hogy „ez azt jelenti, hogy honvédeink a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján. Felgyorsul a kiképzés, és több tartalékost hívunk be. Mindezt családjaink, otthonaink védelme érdekében tesszük.”

Magyarország védelme a Magyar Honvédség feladata.”

–hangsúlyozta.

Végül pedig megjegyezte, hogy „egy korszerű, a kihívásokra azonnal és hatékonyan reagáló Honvédség biztosítja, hogy nyugodtak legyenek a nappalaink, békések az éjszakáink.”



Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések