A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Arra kéri az Ügyvédi Kamara Novák Katalint, hogy ne írja alá az új katatörvényt


A kamara szerint a törvény érdemi szakmai konzultáció nélkül született meg. 

A Magyar Ügyvédi Kamara is aggályosnak tartja az új katatörvényt. Nyilatkozatban kérik Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a kedden megszavazott törvénymódosítást. A kamara szerint az év közbeni változást generáló törvény, amely az ügyvédi hivatást gyakorlókat és az általuk képviselt állampolgárok, mikro-, kis- és középvállalkozások százezreit érint, érdemi szakmai konzultáció nélkül született meg, így sérti a jogbiztonság követelményét – írja az Index.

A közlemény szerint az elfogadott törvény az adózók és a jogkeresők terheit – a felkészülést megnehezítő tevő határidővel – ugrásszerűen növeli, a pártfogó ügyvédi és a kirendelt védői munka pénzügyi feltételeinek ellehetetlenítésével veszélyezteti a joghoz való hozzáférést.

Ahogy eddig mindig, úgy a Magyar Ügyvédi Kamara most is nyitott a szakmai konzultációra annak érdekében, hogy a jogszabály a jogos szakmai és társadalmi elvárások mentén mielőbb módosításra kerüljön.”

– olvasható a kamara közleményében.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések