Hirdessen itt

Hatalmas területen égett két erdő, több mint száz tűzoltó a helyszínen


Csemőnél és Soltszentimrénél keletkezett erdőtűz a kora esti órákban, Csemőnél 150 hektárra terjedt ki a tűz, Soltszentimrénél száz hektáron, itt épületeket is fenyeget a tűz - írta honlapján a Katasztrófavédelem.


A tűz a Mizsei út közelében keletkezett, majd mintegy harmincöt-negyven hektárra terjedt ki. Három tanyát és egy melléképületet is érintenek a lángok, amelyeket a kecskeméti, a szolnoki, a nagykátai, a dabasi, a monori, a szigetszentmiklósi és a ceglédi hivatásos, valamint a lajosmizsei és a nagykőrösi önkormányzati tűzoltók oltanak. A munkálatokat a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Egy tanyánál hegesztőpalackokat találtak, ezek egyikét mesterlövész hatástalanítja majd. A tűz nagy részét már körülhatárolták, de a belsejében még izzás van, és több helyen újra felcsapnak a lángok.

Frissítés: Eloltották azt a tüzet, amely Csemő külterületén, a Mizsei út közelében keletkezett. Csaknem százötven hektárra terjedtek ki, és több tanyát is veszélyeztettek a lángok.

Ég az erdő Soltszentimre közelében

Tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltja azt a tüzet, amely Izsák és Soltszentimre között keletkezett. Egy erdős terület gyulladt ki, és mintegy ötven hektáron ég részben az aljnövényzet, részben a fák koronája - áll a tájékoztatásban.

A kiskunhalasi, a solti, a kiskunmajsai, a kisteleki, a kiskőrösi, a paksi, a kalocsai, a kiskunfélegyházi, a bajai, a kecskeméti és a dabasi hivatásos, a szabadszállási önkormányzati, valamint az akasztói, a ballószögi, az orgoványi, a hetényegyházi, a tiszakécskei és a kiskunhalasi önkéntes tűzoltók dolgoznak a helyszínen.

A munkálatokat a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Az érintett területen hat lakott tanya van. Ezekben nem tett kárt a tűz, de az épületekből összesen négy embert kimenekítettek a tűzoltók. A lángok megfékezését négy traktor is segíti.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések