Hirdessen itt

Álrendőr büntetett meg egy boltost Debrecenben


Egy férfi több hamis igazolványt is csináltatott magának, majd rendőrnek kiadva magát rossz maszkhasználat miatt megbírságolt egy eladónőt Debrecenben. A bíróság most elítélte a férfit.


A férfi január 12-én bement egy nyomtatással foglalkozó üzletbe Debrecenben, ahol rendőrnek adta ki magát és azt hazudta, hogy elvesztette az igazolványát. Megkérte az ott dolgozó nőt, hogy csináljon neki egy másolatot, ehhez az interneten keresett képet egy igazi rendőrségi igazolványról. A nő a kép alapján megcsinálta a másolatot, majd rászerkesztette a férfi fényképét és a nevét is ráírta. Ezek után a férfi rábeszélte, hogy csináljon még kettőt, vagyis összesen hármat készített.

A férfi az egyik hamis igazolványt beletette egy fémjelvényes tokba, és azzal bement egy debreceni dohányboltba január 18-án. Odalépett az eladónőhöz, felmutatta neki az igazolványát, majd közölte, hogy rendőr, és helytelen maszkhasználat miatt feljelentheti. Amikor a nő odaadta neki az iratait, a férfi úgy tett, mintha telefonálna, és a nő adatait egyeztetné az egyik kollégájával. Ezzel az volt a célja, hogy még hitelesebb legyen. Az álrendőr ezek után azt mondta a nőnek, hogy ha feljelenti, akkor 50 és 150 ezer forint közötti pénzbüntetést kaphat, azonban ez az ár jóval alacsonyabb lehet, ha a helyszínen fizet.

A nő ezért a helyszínen 5 ezer forintot fizetett a férfinak. 

Az igazi rendőrök január 26-án fogták el a férfit.
A bíróság előkészítő ülésen zsarolás és felbújtóként elkövetett közokirat-hamisítás miatt 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte. A hamis igazolványokat csináló nő közokirat-hamisítás miatt 300 ezer forintos pénzbírságot kapott.

A nő és a védője tudomásul vette az ítéletet, míg a férfi és a védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy tárgyalása a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

A férfi korábban Hajdúsámsonban adta ki magát rendőrnek, azért a bíróság már jogerősen elítélte, jelenleg börtönbüntetését tölti – írja a Debreceni Törvényszék.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések