Hirdessen itt

Hagyományos, darabos szederlekvár, ahogy már a dédike is készítette


A kellemesen fűszeres, zamatos szederlekvárral nincs sok munka, és tartósítószer, ízfokozó sem kell bele.


Felejtsd el, hogy a lekvárkészítés nagy munka, és csak időigényes lehet! A szederlekvár a dédi módszerével pofonegyszerű, és az íze is csodás. A vitaminban és nyomelemben gazdag gyümölcs vaníliával és fahéjjal még finomabb. Légy körültekintő, ha tiszta környezetben dolgozol, és betartod a legfontosabb szabályokat, tartósítószerre sem lesz szükséged. Dekoratív üvegekbe zárva kiváló gasztroajándék is lehet.

Hozzávalók

👉 2 kg szeder
👉 1.2 dkg cukor
👉 1 db citrom
👉 2 teáskanál őrölt fahéj
👉 3 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A szedret alaposan mosd meg, és csepegtesd le. Válogasd át, csak egészséges szemek kerüljenek a lekvárba. Szórd meg a cukorral, és tedd hűvös helyre. Hagyd egy napig állni, majd másnap kezdd főzni. Rakd hozzá a citrom frissen facsart levét, a fahéjat és a vaníliát. Főzd forrástól számítva 15 percig.

Ha nem szereted a szeder magját a lekvárban, passzírozd át a főzési idő felénél, és a levet rotyogtasd csak tovább. Ha már nem habos, húzd le a tűzről. Még forrón szedd alaposan elmosott, sterilizált üvegekbe, és légmentesen zárd le. Rakd plédek, párnák közé, és várd meg, míg a lekvár a dunsztban egy-két nap alatt kihűl, majd mehet is a polcra.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések