A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gendersemleges kategóriákban hirdetnek nyerteseket a brit független filmes díjátadón


Búcsút intenek a legjobb férfi és női szereplőknek. 

A British Independent Film Awards (BIFAs) 2022-től kezdve gendersemleges kategóriákat vezet be a színészek munkájának elismerésére – számolt be a hvg.hu. Ennek értelmében

a következő díjátadón már nem a „legjobb női, illetve férfi fő- és mellékszereplőket”, hanem a „legjobb alakítást” díjazzák majd,

de lesz „legjobb közös alakítás” kategória is arra az esetre, ha egy alkotásban két (vagy esetleg három) egyenértékű vezető színész van – mutattak rá.

BIFA-igazgatók: Az új kategóriák még inkább képesek lesznek megragadni a színészi tehetséget

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy bevezethetjük a BIFA új, kiterjesztett díjazási kategóriáit, amelyek még jobban képesek lesznek megragadni a színészi tehetséget és a kiemelkedő alakításokat a brit független filmekben, és lehetőséget adnak rá, hogy még több tehetséget ünnepelhessünk, mint valaha” – nyilatkozta a BIFA két igazgatója, Amy Gustin és Deena Wallace.

A 2022-es jelöltek névsorát november 3-án teszik közzé, a díjátadót pedig december 4-én tartják meg – tette hozzá a hvg.hu.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések