A város több pontján is szükség volt a tűzoltókra. Ügyeleti hírek.

Ötszáz négyzetméteren égett a tarló hétfőről keddre virradóan Debrecenben, a Lóskuti utca közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi szerszámokkal eloltották a tüzet, tudatta ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Harminc négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében tegnap reggel Balkányban, a Görénypusztán. A tűz átterjedt egy szomszédos melléképület tetőszerkezetére, valamint a szomszédos telekre is, ahol közel száz négyzetméteren égett száraz avar foltokban. A nyíradonyi, a nyírbátori hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet.

Ötven négyzetméter hosszan égett az aljnövényzet Egyek közelében tegnap délelőtt. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Családi ház tetőtere és a házhoz épített garázs égett kedden délelőtt Debrecenben, a Csongor utcában. Az ingatlan mellett található melléképület is kigyulladt. A debreceni hivatásos és a debreceni önkéntes tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet.

Kigyulladt egy személygépkocsi kedden kora délután Debrecenben, a Naphal utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Egy hektáron égett az aljnövényzet kedden kora délután a Hortobágyon, Nádudvar közelében. A balmazújvárosi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a lángokat.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körbálázó gép tegnap a déli órákban Furtán, a Temető utca közelében. A tűz kéthektáros területen átterjed a tarlóra, valamint két körbálára is. A berettyóújfalui és szeghalmi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Negyven hektáron égett a tarló tegnap délután Berettyóújfalu és Bakonszeg közötti területen, ahol kigyulladt egy trafóház is A tűzet a hajdúszoboszlói a debreceni és a püspökladányi hivatásos tűzoltók oltották el. A munkákban három erőgép is részt vett. A nagy szél miatt tűz a vasúti forgalmat is akadályozta.

Számos riasztás érkezett tegnap délután a megye több pontjáról a viharos szél miatt kidőlt fák és leszakadt ágak miatt.

Debrecenben több helyen is szükség volt a tűzoltók munkájára, így a Pallagi úton, Csigekert utcában, a Borbíró téren, a Nagyerdei parkban, az Ádám utcában, a Honvéd utcában, az Andaházi utcában és a Kanális utcában is. Püspökladányban a Karcagi utcában, Hajdúszoboszlón a Kádár utcában vonultak a helyi hivatásos tűzoltók leszakadt faágak eltávolítására.

Tegnap délután Hosszúpályiban, a Földvár utcában a viharos szél kidöntött egy nyolcméteres szilfát. A fa egy padon ülő emberre borult, aki az eset következtében elhalálozott. A létavértesi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a kidőlt fát.

Kétszáz négyzetméteren égett az avar tegnap délután Bakonszegen, a Rákóczi utca közelében. Az ott lakók megkezdték a tűz oltását, majd az időközben kiérkező püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Két autó ütközött össze tegnap délután Balmazújváros és Hajdúböszörmény között. A balmazújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A gépkocsikban összesen négyen utaztak, a mentőszolgálat mindenkit kórházba szállított.

Körözöttet is fogtak

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyből egy súlyos, három pedig könnyű sérüléssel végződött, olvasható a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány egy személyt fogott el, akivel szemben körözés volt érvényben. A rendőrök 11 személyt állítottak elő, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!