A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bánki Erik reagált Hernádi 480 forintos benzinárstopos kijelentésére


Az OGY gazdasági bizottságának elnöke elmondta, hogy a kormány árstop intézkedéseinek kettős célja van. 

„Amennyiben szükséges és továbbra is be kell avatkoznunk, hogy ne legyen 15 vagy 20 százalék körüli infláció, akkor akár év végéig is fenn kell tartani a benzin- és az élelmiszerárstopot is.” – jelentette ki az atv.hu kérdésére Bánki Erik.

A fideszes bizottsági elnök Hernádi Zsolt 480 forintos benzináras kijelentésére is reagált: Abban teljesen egyetértek Kardkovács Kolossal, hogy

amikor már az inflációs nyomás enyhül, akkor ki lehet vezetni ezeket az intézkedéseket.”

– nyilatkozta az atv.hu-nak Bánki Erik.

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke elmondta, hogy a kormány árstop intézkedéseinek kettős célja van, „az egyik az, hogy vissza tudjuk szorítani az inflációt, és láthatóan ez jól működik, hiszen ha megnézzük a balti államokat vagy akár Csehországot, Lengyelországot, akkor hozzánk képest öt-tíz százalékkal magasabb az infláció szintje ezekben az országokban”.

Amennyiben szükséges és továbbra is be kell avatkoznunk annak érdekében, hogy ne legyen 15 vagy 20 százalék körüli infláció Magyarországon, akkor akár év végéig is fenn kell tartani.”

– jelentette ki Bánki.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések