A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az oroszok szerint együttműködött az EBESZ az ukrán hírszerzéssel


Titkos információkat gyűjtött az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Ukrajnának és a NATO-tagországoknak. 

A Tass Hírügynökség szerint az Orosz Föderáció Nemzeti Gárda különleges erői olyan dokumentumokat találtak műveleteik közben, amelyek bizonyítják, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői együttműködtek az ukrán hírszerzéssel. A dokumentumot Vjacseszlav Savcsenko tábornok, Ukrajna Biztonsági Szolgálatának (SZBU) Herszon régióért felelős volt vezetőjének házában fedezték fel. 

Emellett a dokumentumok alátámasztották, hogy a külföldi misszió herszoni képviselői Savcsenko személyes védelme alatt álltak, sőt számos helyi lakos igazolta, hogy az EBESZ munkatársai gyakran megjelentek Herszonban. Az átkutatás során olyan térképet is feltártak, amely az orosz csapatok elhelyezkedését ábrázolja a Krími Köztársaságban, Rosztovban, Szmolenszkben, Belgorodban és Voronyezsben.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések