A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Angliában elfogtak egy csalót, aki magyarnak hazudta magát


Az angol hatóságokkal együttműködve, néhány napja hozták Magyarországra azt a férfit, aki éveken át élt Angliában a hazánkban kiállított hamis útlevéllel.


A Budapesti Rendőr-főkapitányság még 2016-ban indított eljárást egy okmányirodai ügyintéző ellen, aki több külföldit jutatott olyan magánútlevélhez, amelyen más - korábban magyar állampolgárrá honosult - személyek adatai szerepeltek az igénylők fényképeivel. Az ügyintézőt embercsempészés és közokirat-hamisítás bűntett miatt elítélték.

A nyomozás adatai szerint a most Magyarországra hozott férfi is így jutott valótlan tartalmú útlevélhez.
Egy később elítélt okmányirodai ügyintézőn keresztül jutott az útlevélhezForrás: Shutterstock

A hamis okmányban szereplő adatok alapján nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az útlevelet használó 36 éves albán állampolgárt 2019. szeptember 7-én az angol hatóságok fogták el. A NEBEK együttműködésével a férfit a napokban átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

A BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói 2022. július 8-án közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, őrizetbe vették, a bíróság azóta bűnügyi felügyelet alá helyezte.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések