A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vasúti átjáróknál razziáztak a nógrádi rendőrök, sokakat megbüntettek


A rendőrök a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak betartását ellenőrizték Nógrád megye területén.


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok munkatársai június 24-én az illetékességi területükön található közút-vasút szintbeli kereszteződésénél lévő vasúti átjáróknál ellenőrizték a forgalomban résztvevőket.

A megtartott közlekedésbiztonsági akció célja a vasúti átjárókban bekövetkező balesetek megelőzése, valamint az ott szabálytalanul közlekedő gyalogosok és járművek forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak az átjárók megközelítésének, és az azon történő áthaladás szabályainak betartására.

A rendőrök 25 helyszíni bírságot, 12 közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint 3 esetben figyelmeztetést alkalmaztak a jármű vezetőjével szemben.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad! A vasúti átjárón csak folyamatosan - megállás nélkül - legalább 5 km/h átlagsebességgel szabad áthaladni. Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként sorompórúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad. A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni tilos - figyelmeztet a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések