A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újkrumpliból főtt mennyei paprikás krumpli: így lesz igazán sűrű a szaftja


Újkrumpliból is finom, szaftos lesz a paprikás krumpli. Ne spórold ki belőle a kolbászt!


Kora nyáron csak még finomabb a paprikás krumpli, ugyanis újkrumpliból főzve is szinte eteti magát. Akkor a legjobb, ha a krumpli már enyhén szétfőtt benne. Karikázz bele jó sok kolbászt: hogy csemegét vagy csípőset választasz-e, az ízlésedtől függ.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg újkrumpli
👉 50 dkg kolbász (csemege vagy csípős)
👉 1 csapott evőkanál pirospaprika
👉 1 evőkanál sertészsír
👉 1 hagyma
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 0.5 kávéskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Az újkrumplit mosd meg, ha a héja már feljön, kapargasd meg, a nagyobb darabokat vágd félbe vagy negyedbe. Az egész kicsiket egyben is hagyhatod. A hagymát aprítsd fel, és olvasztott sertészsíron párold üvegesre. Ha már puha, húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával. A paprikát és a paradicsomot tisztítsd meg, szeleteld fel, add a hagymához, és kis lángon fedő alatt párold nagyjából tíz percig, amíg a paradicsom levet ereszt. Ekkor add hozzá a krumplit. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, sózd, borsozd, szórd meg Cayenne-borssal, és kis lángon kezdd el főzni. Közben a kolbászt áztasd tíz percre hideg vízbe, utána húzd le a héját, karikázd fel, és add a rotyogó paprikás krumplihoz. Nagyjából 45 perc kell neki, hogy a krumpli annyira szétfőjön, hogy besűrítse a levet, de ez a fajtájától is függ. Tálald friss, ropogós kenyérrel és savanyú uborkával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések