Hirdessen itt

Ujhelyi István meghirdette új mozgalmát, az Esély-köröket


„Az a cél, hogy sok száz ilyen kis kör jöjjön létre” – fogalmazott a szocialista politikus.

Az MSZP brandje megkopott és avíttá vált Ujhelyi István szerint, és ő nem is toldozná-foltozná tovább, helyette a párt teljes átalakítását és újjászületését ígéri – olvasható a Telex cikkében.  A portálon azt írják: a szocialista EP-képviselő még április végén azt javasolta, hogy

az MSZP a jövőben alakuljon át egy olyan szociáldemokrata közösséggé, amely konkrét ügyek és kézzelfogható vállalások szerint képviseli a választóit.

A polgári körök mintájára meghirdette az Esély-köröket: olyan helyi mozgalmakat indítana országszerte, amelyben nem várják el a párttagságot.

„Ez nem arról szól, hogy mindennap tüntessünk az Orbán-rendszer ellen. Azt mindenki tudja, hogy milyen a rendszer. Ez arról szól, hogy megtaláljuk egymást, akik hasonlóan gondolkodunk, az ország minden pontján jelen legyünk, és segítsünk” – fejtette ki a Telex kérdésére a politikus.

Nem új pártot akar alapítani

Ujhelyi arról beszélt, nem egy alternatív pártot szeretne építeni, a mozgalomnak és pártjának egymás mellett kell működnie. A szocialista politikus a választás óta több településen is tartott lakossági fórumot, és ezeken rendre azt tapasztalta, hogy az ellenzéki szavazóknak igenis van igényük egy közösségre, egy háttérmozgalomra, ahol ők maguk is elmondhatják a kritikájukat.

Már bejegyezte a bíróság az Esély Magyar Szociáldemokrata Közösséget, az Esély-körök jogi háttérszervezetét.

Az internetes felületén bárki regisztrálhat egyénileg vagy társasággal, három vagy harminc ember is alapíthat Esély-kört.

Az a cél, hogy sok száz ilyen kis kör jöjjön létre”

– magyarázta Ujhelyi. Tervei szerint ezek nem elszigetelten működnének a jövőben, hanem kialakulna egy hálózat. Saját közösségi applikációt fejlesztenek erre a célra, amelyen keresztül az Esély-körök tagjai kommunikálhatnak egymással, és olyan plusz szolgáltatásokat vehetnek igénybe, mint például az ingyenes jogsegélyszolgálat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések