A szél okozta károk, tűzesetek adtak munkát a tűzoltóknak a hétvégén.


Pénteken a tűzhelyen felejtett étel miatt gyulladt ki egy konyha Szegeden, a Pósz Jenő utcában. A szegedi tűzoltókat riasztotta a megyei főügyelet. Az egységek egy vízsugárral fojtották el a lángokat, a tűz ekkor már a függönyre is átterjedt. A tűzesetnél egy személy megsérült.

Száz négyzetméteren összehordott szemét, száraz fű és avar égett Hódmezővásárhelyen a 47-es számú út mellett. A város hivatásos egysége két vízsugárral avatkozott be a tűzeset során.

Szombaton Szegeden a Nemes Takács utcában, Szentesen a Budai Nagy Antal utcában is életeket mentett a szén-monoxid-érzékelő. Két bejelentés is érkezett, melyeket követően a szegedi és a szentesi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínekre. A tűzoltók speciális mérőműszerei mindkét esetben kimutatták a megemelkedett koncentrációt a lakásokban. A hiba okát felderítették a szakemberek, az érzékelőknek köszönhetően senki sem sérült meg.

Vasárnap ezer négyzetméteren égett a száraz fű, avar Hódmezővásárhely-Kútvölgyön, a Sóshalmi tanyák közelében. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók vízsugárral eloltották a lángokat. Szintén száraz fű és avar kapott lángra háromezer négyzetméteren Szentesen, a Fertő tanya közelében. A tüzet a szentesi és csongrádi hivatásos tűzoltók vízsugarak és kézi szerszámok segítségével fojtották el.

Melléképületre dőlt egy fa Szatymaz közelében egy tanyán. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók a sándorfalvi önkéntes tűzoltók segítségével végezték el. A káresetnél senki sem sérült meg.

A hétvégén több mint húsz bejelentés az erős szél okozta károkról érkezett a szegedi főügyeletre. A legtöbb helyen kidőlt fák és lehasadt faágak akadályozták a közutak forgalmát. A megye hivatásos tűzoltóinak munkáját az önkéntes tűzoltó egységek segítették. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!