A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Tényfeltáró" EP-küldöttség érkezik Magyarországra


A delegáció tagjai az oktatás ügyeiről is tájékozódnak majd.

November elején Magyarországra látogat az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottságának küldöttsége – írta meg a Népszava. A testület eredetileg két éve, 2020 májusában tervezte a vizitet, de a koronavírus-járvány közbeszólt.

A lap szerint a kilenc-tíz fősre tervezett delegáció programja még nem végleges, de várható, hogy találkoznak a kormány illetékeseivel, az oktatási és kulturális élet, valamint a sajtó képviselőivel.

A látogatásról az Európai Parlament házbizottságának szerepét betöltő Elnökök Konferenciája döntött.

A misszió célja, hogy a képviselők tájékozódjanak a magyarországi kulturális, oktatás- és médiapolitika legfrissebb fejleményeiről, a vonatkozó kormányzati intézkedésekről és ezeknek a demokratikus közéletre gyakorolt hatásáról. A tapasztalatokról a delegáció tagjai jelentést készítenek, amit később a testület teljes ülésén megvitatnak.

Az elmúlt években a parlamenti grémiumban többször előkerültek a magyarországi fejlemények: több képviselő élesen bírálta a CEU elüldözését Budapestről, a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájának a megnyirbálását, a roma gyerekek szegregált oktatását és a kormányzati túlsúlyt mutató médiahelyzetet – írta a Népszava.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések