A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Századvég: Nagyon utálják a magyarok Zelenszkijt


Május óta 65-ről 68 százalékra nőtt az ukrán elnök negatív megítélése a magyarok körében.

A komédiás mögött Joe Biden amerikai elnök áll, 64 százalékos elutasítottsággal, ami csekély, két százalékos romlás a májusi adatokhoz képest – írja a Századvég alapján a Magyar Nemzet.

Volodimir Zelenszkij megítélése viszont 68 százalékos elutasítottságra nőtt a magyarok körében a felmérés szerint. Okként a cikk azt jelöli meg, hogy a lakosság úgy gondolja, az orosz–ukrán konfliktusban érintett politikusok nem elsősorban a béke előmozdítására törekednek.

Ezzel összhangban a felmérésben előforduló nevek között Vlagyimir Putyinról vannak a legrosszabb véleménnyel a magyarok: őt 72-72 százalékban ítélik el. 

A kutatásban azt is megkérdezték, hogy ezek a politikusok vajon mennyire lehetnek érdekeltek a háború folytatásában. Erre Putyinról 72 százalék, Bidenről 61 százalék, míg Zelenszkijről 57 százalék válaszolt igent.  

A cikk kiemeli, hogy Orbán Viktorról ezzel ellentétben a válaszadók 83 százaléka úgy véli, hogy a béke megteremtésének oldalán áll.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések