Ha szereted az édes-sós kombinációt, a csirke-gyümölcs párosítást, akkor a grillen sült, zöldséges, ananászos csirkenyársat ne hagyd ki!
A csirkenyárs a kerti partik nagy kedvence. A házi pácban érlelt csirkemell és a sütés közben megkaramellizálódott, édes ananász kombinációja ezúttal sem okoz csalódást. A fanyársakat áztasd vízbe legalább fél órára, így könnyebben boldogulsz velük, és nem fognak megégni. Érdemes a könnyű fogáshoz valamilyen joghurtos szószt kínálni.
Hozzávalók:
👉 1 kg csirkemell
👉 1 doboz konzervananász
👉 1 db kaliforniai paprika
👉 2 db lila hagyma
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd egyforma nagyságú darabokra. Ez azért fontos, hogy ugyanannyi idő alatt süljenek át. A páchoz egy tálban keverd össze az olívaolajat az átpréselt fokhagymával, ízlés szerint az ananászkonzerv levével, sóval és borssal. Rakd bele a csirkemelleket, és pihentesd benne legalább egy órán át.
Közben, ha szükséges, az ananászkonzervet csöpögtesd le, és a gyümölcsöt darabold fel. A paprikát és a hagymát is szeleted fel. A hozzávalókat váltakozva tűzd a nyársra, és kend meg a maradék páclével. Rakd a grillre, és forgatva süsd szép pirosra 10-15 perc alatt.
A nyársakat grill híján sütőben is elkészítheted, körülbelül 40 perc alatt sülnek meg.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések