A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos marhatokány friss zöldségekkel: így lesz a hús igazán puha


Marhahúsból is isteni finom ételek készülhetnek. A zöldséges marhatokány puha, omlós, igazi nyárias fogás.


A puha zöldséges marhatokány azokra a napokra való, amikor van időd kivárni, hogy megfőjön az étel, a marhahúsnak ugyanis legalább 2,5-3 óra kell, hogy omlósra párolódjon. Gazdagítsd a kedvenc zöldségeiddel: jól megy hozzá a friss zöldborsó, a zsenge sárgarépa és az újkrumpli.

Hozzávalók 4 személyre

👉 90 dkg marhalábszár
👉 15 dkg kifejtett zöldborsó
👉 2 evőkanál újkrumpi
👉 2 evőkanál zsír
👉 2 sárgarépa
👉 2 vöröshagyma
👉 2 evőkanál gyöngyhagyma
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 ág rozmaring
👉 só
👉 bors
👉 1 evőkanál liszt (elmaradhat)

Elkészítés:

A húst kockázd fel, szórd meg sóval és borssal. A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és olvasztott zsíron párold üvegesre. Add hozzá a húst, közepes lángon süsd fehéredésig, majd fedő alatt kezdd el párolni. A hús maga is elég sok levet ereszt, de ha szükséges, pótold még néha vízzel. Közben készítsd elő a zöldségeket: a répát és a krumplit tisztítsd meg és szeleteld fel, a borsót fejtsd ki. Másfél óra múlva add hozzá a répát, öntsd fel a borral, dobd bele a rozmaring letépkedett leveleit, és így főzd tovább kis lángon. 45 perc múlva add hozzá a borsót, a krumplit és a gyöngyhagymát is, és így főzd tovább, amíg teljesen megpuhul. Ha szükséges, közben még sózd és borsozd. Ha a szaftja túl híg lenne, a legvégén egy kevés liszttel sűrítheted.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések