A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőben sült szaftos csirkemáj krumplival: így lesz igazán omlós


A puha, szaftos tepsis csirkemáj tele van értékes ásványi anyagokkal. Krumplival sütve különösen finom.


Érdemes néha csirkemájat is fogyasztani, mert viszonylag olcsó, és sokféleképpen elkészíthető. Ha tepsiben sütöd krumplival együtt, a köret is átveszi az ízét. Elkészítés előtt egy éjszakát áztasd fokhagymás tejbe, így még puhább lesz, viszont csak a tányéron sózd, különben sütés közben megkeményedik.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg krumpli
👉 50 dkg csirkemáj
👉 3 vöröshagyma
👉 3 dl tej
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál majoránna
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tejet keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel. A májat vágd nagyobb szeletekre, tedd a fokhagymás tejbe, és lefedve pihentesd a hűtőben egy éjszakát. Másnap a krumplit hámozd meg, vágd karikákra, és sós vízben főzd félpuhára. Inkább maradjon a közepe egy kicsit kemény, mint hogy szétessen. A hagymát cikkezd fel, kevés olajon párold üvegesre, majd add hozzá a tejből kihalászott májszeleteket, és egyszer megfordítva pirítsd őket öt percig. A kifőtt, leszűrt krumpli felét oszd el egy tepsiben. Kanalazd rá a hagymás májat, szórd meg majoránnával és borssal, majd fedd bel a krumpli másik felével. Öntsd rá a visszamaradt olajat, és alufóliával letakarva fél óra alatt süsd meg. Az utolsó percekben szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések