A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű, fűszeres olaszos paradicsomleves: friss vagy konzervparadicsomból is készülhet


Az olasz paradicsomleves a magyartól eltérően inkább sós, és zöldfűszerek adják meg a karakterét.


Az édes magyar paradicsomleves mellett érdemes megkóstolni a fűszeres, sós olasz változatot is. Friss bazsalikommal készítsd. Érett, puha paradicsomokat használj hozzá, ha ilyenhez épp nem jutsz, inkább konzervből főzd, mint kemény zöldségből.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg puha paradicsom (vagy 80 dkg konzerv)
👉 2 tojássárgája
👉 1 l alaplé
👉 1 hagyma
👉 1 sárgarépa
👉 1 vöröshagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál balzsamecet
👉 1 csokor bazsalikom
👉 0.5 dl főzőtejszín
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

Az olajon futtasd meg az apróra vágott vöröshagymát. Közben a fokhagymát aprítsd fel, a répát pucold meg és reszeld le. Add őket a megpuhult hagymához, pirítsd egy-két percig, majd fedő alatt kis lángon párold húsz percig. A nyers paradicsomot fél percre mártsd forró vízbe, majd halászd ki, könnyedén húzd le a héját, és vágd durvára. Add a répához, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, add hozzá a bazsalikomleveleket, főzd további húsz percig, majd turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd. A tojássárgákat keverd ki a tejszínnel és a balzsamecettel, folyamatos keverés mellett csorgasd a leveshez, és azonnal húzd le a tűzről. Önmagában is nagyon finom, de megszórhatod reszelt parmezánnal is a tetejét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések