A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Selymes, könnyű újkrumplikrémleves reszelt sajttal: rozmaring és kakukkfű is fő benne


Selymes krémlevest is főzhetsz a friss, zamatos újkrumpliból. Ne spórold ki belőle a zöldfűszereket!


A zamatos, fűszeres újkrumplikrémleveshez a krumplit ne hámozd meg, csak jó alaposan mosd meg, és kapargasd le a héját. Vajon párolt újhagymás alapon főzve könnyű, tavaszias bevezetője lehet az ebédnek.

Hozzávalók 4 személyre

👉 80 dkg újkrumpli
👉 3 újhagyma
👉 3 szál kakukkfű
👉 2 babérlevél
👉 1.5 dl tejszín
👉 1 szál rozmaring
👉 1 l alaplé
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítés:

A krumpliról kapard le a héját, és kockázd fel. A vajat és az olajat egy lábosban olvaszd össze, add hozzá a hagyma felkarikázott fehér részét, és párold puhára. Add hozzá a babérleveleket, az egészben hagyott rozmaring- és kakukkfűágakat, sózd, borsozd, forgasd bele a krumplit, fedő alatt párold néhány percig, majd öntsd fel az alaplével. Főzd nagyjából 25 percig, amíg a krumpli megpuhul. Ekkor halászd ki belőle a babérlevelet és a zöldfűszereket, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd a levest. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel tejszínnel, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és forrald össze. A sajtot reszeld meg, minden tányér aljába tegyél belőle ízlés szerinti mennyiséget, és kanalazd rá a forró levest.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések