A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós házi Túró Rudi: így lesz olyan a töltelék, mint gyerekkorodban


Házilag is elkészítheted a Túró Rudit, a tölteléket pedig úgy ízesítheted, hogy a gyerekkori hangulatot hozza vissza.


A házi Túró Rudi majdnem olyan lesz, mint amilyet gyerekkorunkban ettünk. Akkoriban a töltelék ízét az enyhén már savanyodásnak indult túró okozta: ezt ma reszelt citromhéjjal tudod elérni. Külön előny, hogy ha te készíted a Rudit, azt is pontosan tudni fogod, mi van benne.

Hozzávalók:

👉 50 dkg túró
👉 7 dkg porcukor
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 2 evőkanál tejföl
👉 1 teáskanál reszelt citromhéj
👉 3 tábla étcsoki a bevonathoz

Elkészítés:

A villával áttört túrót keverd el a porcukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel és a reszelt citromhéjjal, majd tedd egy-két órára a mélyhűtőbe. Amikor már formázható állagot vett fel, vedd ki, sodorj belőle rudakat, és tedd vissza további egy órára. Ennyi idő alatt szépen meg fog dermedni. Közben az étcsokit olvaszd fel. A megdermedt rudakat helyezd el egymás mellett sütőpapírral kibélelt tepsiben, és amennyire tudod, vond be őket csokival. Ha megszilárdult rajtuk a máz, fordítsd meg őket, és a másik oldalukra is csorgass csokit.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések