A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós házi gofri egyszerű kevert tésztából - Selymes csokiszósszal különösen finom


Ha van otthon gofrisütőd, fantasztikusan finom gofrit készíthetsz kevert tésztából is. Tálald házi csokiöntettel!


Nincs gyerek, aki ne szeretné a gofrit csokiszósszal. Bár sokan az élesztős változatra esküsznek, ha nincs sok időd, nyugodtan készítsd egyszerű, sűrű palacsintatésztából, a siker így sem fog elmaradni. A házi csokiszósz összeállítása pedig gyerekjáték.

Hozzávalók 6 személyre

A gofrihoz
👉 40 dkg liszt
👉 10 dkg puha vaj
👉 5 dl tej
👉 3 tojás
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 olaj a kenéshez

A csokiszószhoz
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 evőkanál kakaópor
👉 1 evőkanál víz

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a kétféle cukorral, ezután ad hozzá a tejet és a tojásokat. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sóval és a sütőporral, adagold a tejes részhez, és keverj belőle csomómentes tésztát. A gofrisütőt kenőtollal vékonyan olajozd be, ha felmelegedett, egyengess el benne egy evőkanál tésztát, és egy-két perc alatt süsd aranybarnára.

A csokiszószhoz a kakaót és a cukrot kis lángon, folyamatos kevergetés mellett olvaszd össze a vízzel. Az így kapott öntetet csepegtesd a gofrira, és máris kész az édes, ellenállhatatlan reggeli vagy vacsora.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések