Különlegesen finom lesz a rántott csirke, ha reszelt krumplis bundába forgatod.
Sokféleképpen feldobhatod a hagyományos rántott csirkemellet, például forgathatod reszelt krumplis bundába is. Az így elkészült hús hidegen is nagyon finom, így akár a másnapi szendvicsekbe is juthat belőle.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg csirkemellfilé
👉 10 dkg liszt
👉 5 közepes krumpli
👉 3 tojás
👉 só
👉 bors
👉 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, sózd és borsozd be, és tedd félre. A krumplit hámozd meg, reszeld le, sózd be, és hagyd egy kicsit állni, amíg levet ereszt. Vigyázz, sokáig ne álljon, mert könnyen megfeketedik. Nyomkodd ki belőle a levet. Egy tálba önts lisztet, egy másikban verd fel villával a tojást. A hússzeleteket forgasd meg egyenként először a lisztben, utána a tojásban, végül a reszelt krumpliban. Célszerű a húst a krumpliba fektetni, és így egyengetni el egy keveset a tetejére is. Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és amikor már elég forró, tedd bele a bepanírozott csirkét. Egyszerre ne tegyél bele sokat, hogy az olajat le ne hűtse. Oldalanként öt-öt perc alatt süsd őket aranyszínűre, majd szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések