A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rátámadt egy házaspárra, majd ámokfutásba kezdett az almáskamarási férfi


A Battonyai Járási Ügyészség 3 rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette, 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntette, valamint éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő 21 éves büntetlen előéletű almáskamarási férfi ellen, aki 2021. december 10-én éjszaka ámokfutásba kezdett és egymás után három járművet is ellopott.


A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a fiatal férfi 2021. december 10-én hajnali 2 óra körül megjelent egy általa ismert almáskamarási férfi házánál, akinél korábban alkalmai munkákat végzett, majd a nyitott utcai kapun az udvarra, onnan a ház nyitott bejárati ajtaján a lakóházba bement, és ismerősét felébresztve arra szólította fel, hogy vigye el őt Debrecenbe. Mivel a sértett a felszólításának nem akart eleget tenni, a férfi ököllel több alkalommal megütötte a fejét, majd átment a másik szobába, ahol a sértett felesége aludt, akinek az arcára szintén több ütést mért ököllel, majd felszólította, hogy ő vezessen. Miután a nő is megtagadta az együttműködést, a férj azért, hogy a férfi a bántalmazást ne folytassa, közölte, hogy az utcán parkoló autó kulcsa, annak ülése alatt van. Ezután a fiatal férfi beült az autóba és azzal elhajtott. A sértett férfi a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló többszörös arccsont-törést, míg a nő szintén 8 napon túl gyógyuló orrcsont-törést szenvedett szenvedett.

A férfi az autóval Nagykamarásra ment, ahol a Munkácsy utcában nekiütközött egy, rakodás céljából álló kistehergépkocsinak. Amikor a tehergépkocsiból kiszállt a sofőr, őt a férfi egy alkalommal ököllel arcon ütötte, majd a tehergépkocsiba beülve elhajtott.

Haladása során a Medgyesegyháza és Kétegyháza között a 4434. számú út úttestjéről lehaladt, majd a jobb oldali árokba csúszva az árokfalba ütközve megállt, ezt követően a járművet hátrahagyva a helyszínről elmenekült. Nem sokkal ezt követően Kétegyházán tűnt fel: beült egy, a Toldi utcában parkoló gépkocsiba, azt a gyújtáskapcsolóban hagyott indítókulccsal elindította, és azzal Körösszegapáti településre ment, ahol a gépkocsit az utcán hátrahagyta.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 400 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések