A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin kiutat javasol a gazdasági világválságból


A Nyugat önző kísérletei, hogy az egész világot okolja saját hibáiért vezettek a globális gazdasági válsághoz – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön, amikor videokapcsolaton keresztül részt vett a 14. BRICS-csúcstalálkozón.

“CSAK ŐSZINTE ÉS KÖLCSÖNÖSEN ELŐNYÖS EGYÜTTMŰKÖDÉS ALAPJÁN LEHET KIUTAT TALÁLNI EBBŐL A VÁLSÁGHELYZETBŐL, AMELY EGYES ÁLLAMOK MEGGONDOLATLAN ÉS ÖNZŐ CSELEKEDETEI MIATT RAGADTA EL A VILÁGGAZDASÁGOT” – MONDTA PUTYIN.

Az orosz vezető hangsúlyozta, hogy ma, mint még soha, a BRICS-országok vezetésére van szükség ahhoz, hogy egységes politikát dolgozzanak ki a kormányközi kapcsolatok valóban többpólusú rendszerének kialakítására, és hogy ennek a nemzetközi jog általánosan elismert normáin és az ENSZ Alapokmányának legfontosabb elvein kellene alapulnia.

Putyin szerint a BRICS-államok (Brazília, Oroszország, India, India, Kína és Dél-Afrika) valóban hatalmas politikai, gazdasági, tudományos, technológiai és emberi potenciállal rendelkeznek. Befolyásuk a globális színtéren évről évre növekszik – mutatott rá.

“Oroszország készen áll arra, hogy folytassa a szoros, sokoldalú interakció fejlesztését valamennyi [BRICS] partnerrel, és hozzájáruljon a nemzetközi ügyekben betöltött szerepének erősítéséhez” – ígérte Putyin.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések