A meggyes piskóta tésztája könnyű, és a sok gyümölcsnek köszönhetően nagyon szaftos.
Az egyszerű piskótatésztát kedved szerint ízesítheted mindenféle gyümölccsel, így meggyel is remekül működik. A tészta a felvert tojáshabnak köszönhetően annyira lágy és könnyű. Még finomabb, ha egy kevés reszelt citromhéjat is adsz hozzá.
Hozzávalók 24 szelethez
👉 60 dkg meggy
👉 30 dkg liszt
👉 25 dkg cukor
👉 4 tojás
👉 1 csipet só
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 citrom leve és reszelt héja
👉 1 dl olaj
👉 1 dl tej
Elkészítés:
A meggyet magozd ki, mosd meg alaposan, csepegtesd le, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgákat is keverd habosra a cukorral, add hozzá az olajat, a citrom héját és levét, majd a tejjel felváltva a sütőporral elkevert lisztet. A masszába óvatosan, fakanállal forgasd bele a tojásfehérjét is. Egyengesd el a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd oszd el rajta a meggyet is. Told 180 fokos sütőbe nagyjából 25 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések