Ez az egyszerű kakaós, joghurtos kevert süti a kezdőknek is azonnal sikerülni fog.
Ha nem vagy még túl gyakorlott a konyhában, akkor is bátran nekiállhatsz a kakaós-joghurtos kevert süti elkészítésének. A hozzávalókat egyszerűen szórd egy tálba, robotgéppel keverd össze, majd told a sütőbe. A tetejét ízlés szerint díszítheted mazsolával, gyümölcsökkel, és megszórhatod porcukorral.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg natúr joghurt
👉 20 dkg liszt
👉 12 dkg cukor
👉 2 tojás
👉 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
A tetejére
👉 porcukor
👉 gyümölcsök
Elkészítés:
Egy tálba szitáld bele a lisztet, majd add hozzá a szódabikarbónát, a sót és a kakaóport. Egy másik tálba üsd bele a tojásokat, add hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, robotgéppel keverd össze, majd reszeld bele a citromhéjat, kanalazd hozzá a joghurtot, végül öntsd bele a kakaós lisztet. Keverj belőle csomómentes tésztát. A masszát simítsd el egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsiben vagy tortaformában, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 25-30 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, a tetejét porcukorral szórhatod meg, és mazsolával, gyümölcsökkel díszítheted.
0 Megjegyzések