Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pihe-puha málnás egyensúlysüti: gyorsan elkészül az isteni édesség


Az egyensúlysüti igazi klasszikus, ráadásul egyszerű és elronthatatlan. Az édes tésztát a málna csábítóbbá teszi.


A megunhatatlan egyesúlytészta jól variálható, friss gyümölcsökkel különösen finom. Ne ijedj meg, nem kell hozzá sokat számolgatni, az elnevezés arra utal, hogy azonos mennyiségű liszt, tojás, cukor és vaj kerül bele. A sok zsiradéknak köszönhetően nem olyan száraz, mint a piskóta, és napokig megőrzi csodás állagát. Málnával, kenyér- vagy őzgerincformában megsütve még mutatósabb.

Hozzávalók

👉 35 dkg málna
👉 25 dkg vaj
👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg cukor
👉 5 db tojás
👉 1 db citrom
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, majd a sárgákat verd habosra a kétféle cukorral és a vajjal. Részletekben forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és reszeld hozzá a citrom héját. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan keverd a masszába. Vigyázz, hogy ne törjön össze a hab.

Simítsd a tésztát zsírral kikent, liszttel megszórt, közepes nagyságú tepsibe vagy kenyérformába, és potyogtasd bele a megmosott, lecsepegtetett málnát. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt, majd teszteld tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tűre vagy hegyes késre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések