Az omlós sült csirkecomb póréhagymával és ropogós baconnel együtt sütve fantasztikusan finom ebéd vagy vacsora lehet.
A póréhagyma és a bacon nagyon jó ízt ad a sült csirkecombnak. Még finomabb, ha többféle, lehetőleg friss zöldfűszerrel dobod fel. Mint a legtöbb hasonló ételnek, ennek is nagyon jót tesz, ha száraz fehérboros szaftban puhul.
Hozzávalók 4 személyre
👉 15 dkg bacon
👉 8 csirke alsócomb
👉 2 dl tejszín
👉 2 dl száraz fehérbor
👉 1 póréhagyma
👉 1 evőkanál friss bazsalikom
👉 1 evőkanál friss oregánó
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe pihenni egy órára. Ezalatt az ízek lejutnak a rostokhoz, és sokkal omlósabbra is sül a hús. Amikor a pácolási idő letelt, helyezd el a combokat egymás mellett egy tepsiben. A póréhagymát karikázd fel, és helyezd el a hús körül. Öntsd fel tejszínnel és borral, szórd meg apróra vágott bazsalikommal és oregánóval, oszd el a tetején a baconszeleteket, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe egy órára. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd meg a bacon még 10-15 perc alatt.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések