A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Neonáci, homofób, rasszista" magyar drukkerekre számít az olasz rendőrség


Kedden Olaszországban játszik a magyar válogatott. Még az Europol is külön figyelmet szentel az magyar szurkolóknak.

Az olasz sportlap egy helyi médiumra hivatkozva azt írja: Cesenában több megbeszélést is tartottak az érkező vendégek fogadása kapcsán. A cikkben azt írják: az Europol külön figyelmet szentel a magyar szurkolókra, akik körében

korábban „neonáci transzparensek kihelyezése, homofób viselkedés, tárgyak pályára dobálása, lelátói zavargások és erőszakos cselekmények is megfigyelhetőek voltak”.

A helyi prefektúra erősítést kért, a magyar szurkolók számára pedig létrehoznak a belvárosban egy szurkolói zónát, ahonnan gyalogosan lesz megközelíthető a stadion.

A Cesena Today cikkében úgy fogalmaznak, a városközpontban kialakítandó szurkolói zónában nem szeretnék elszeparálni a magyarokat, szeretnének lehetőséget biztosítani arra, hogy ünnep legyen a mieink számára is a mérkőzés. A portál arra is felhívta a figyelmet, hogy a mérkőzés napján a városban tilos lesz üveges italt, például sört elvitelre vásárolni. Ez a rendelkezés a vendéglátóhelyekre és az élelmiszerüzletekre is érvényes lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések