A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagyon finom nagyiféle házi málnaszörp: még most tárazz be télire belőle


A régimódi házi málnaszörpnek a bolti változat a nyomába sem érhet. Készítsd el friss, érett gyümölcsből!


Sokféleképpen készíthető házi málnaszörp. Van, aki hidegen teszi el, és napokig áztatja hozzá vízben a málnát, és van, aki megfőzi, így sokkal rövidebb idő alatt készen van a finom ital. Most egy ilyen, gyorsabb megoldást mutatunk. A szörpöt mindig alaposan sterilizált üvegbe töltsd: erre a legjobb módszer az, ha 70 fokos programon átmosod a mosogatógépben.

Hozzávalók 10 decihez

👉 1 kg málna
👉 1 l víz
👉 45 dkg cukor

Elkészítés:

A málnát alaposan mosd meg, kicsit törd át, és tedd egy lábosba. Öntsd fel vízzel, és kezdd el főzni. Amikor felforrt a víz, vedd lejjebb a lángot, és gyöngyöztesd húsz percig. Közben a keletkező habot szedd le. Amikor a víz már szép piros, egy sűrű szitán szűrd át a levet. A gyümölcsöt tedd a szitába, és várd meg, amíg minden lé kicsöpög belőle, de ne passzírozd. Az így kapott levet tedd vissza a tűzre, add hozzá a cukrot, és kis lángon főzd addig, amíg a cukor felolvad. Ha esetleg még keletkezik hab, szedd le. Vedd le a tűzről, hagyd teljesen kihűlni, majd szedd csatos üvegekbe, és hűvös helyen tárold.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések