Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mustáros, kakukkfüves csirkeszárnyak: grillen és sütőben is megsütheted


A házi mustáros pác és a friss kakukkfű csodás ízt ad a ropogósra sült csirkeszárnyaknak.


A csirkeszárnyat a változatosan elkészítheted, hisz sokféle pác illik hozzá. Családi és baráti összejöveteleken, kerti partikon mindig nagy sikert arathatsz vele. A házi mustáros, kakukkfüves változattal sem foghatsz mellé. Arra ügyelj, hogy sütés előtt legyen időd a pácban pihentetni a húst. Amennyiben kéznél van a grill, azon süsd! Friss, ropogós salátával és klasszikus köretekkel is tálalhatod.

Hozzávalók:

👉 1 kg csirkeszárny
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 8 ág kakukkfű
👉 2 evőkanál mustár
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál barna cukor
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el. A páchoz keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a barna cukrot, a mustárt, a sót és a borsot, majd kend be vele jó alaposan a szárnyakat. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, de akár nyolc órán keresztül is hagyhatod a pácban.

Rendezd a szárnyakat zsiradékkal kikent tepsibe. Előmelegített sütőben süsd 190 fokon 20 percig, majd forgasd meg a szárnyakat, és a másik oldalukat is süsd 20-25 percig. A végén rakd a húsra a kakukkfüvet. Grillrácson is sütheted a szárnyat addig, amíg minden oldala aranybarna kérget nem kap.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések