A házi mustáros pác és a friss kakukkfű csodás ízt ad a ropogósra sült csirkeszárnyaknak.
A csirkeszárnyat a változatosan elkészítheted, hisz sokféle pác illik hozzá. Családi és baráti összejöveteleken, kerti partikon mindig nagy sikert arathatsz vele. A házi mustáros, kakukkfüves változattal sem foghatsz mellé. Arra ügyelj, hogy sütés előtt legyen időd a pácban pihentetni a húst. Amennyiben kéznél van a grill, azon süsd! Friss, ropogós salátával és klasszikus köretekkel is tálalhatod.
Hozzávalók:
👉 1 kg csirkeszárny
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 8 ág kakukkfű
👉 2 evőkanál mustár
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál barna cukor
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, távolítsd el. A páchoz keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a barna cukrot, a mustárt, a sót és a borsot, majd kend be vele jó alaposan a szárnyakat. Tedd a hűtőbe legalább egy órára, de akár nyolc órán keresztül is hagyhatod a pácban.
Rendezd a szárnyakat zsiradékkal kikent tepsibe. Előmelegített sütőben süsd 190 fokon 20 percig, majd forgasd meg a szárnyakat, és a másik oldalukat is süsd 20-25 percig. A végén rakd a húsra a kakukkfüvet. Grillrácson is sütheted a szárnyat addig, amíg minden oldala aranybarna kérget nem kap.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések