A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Moszkvai katonai szóvivő: Több mint 900 célpontra mért csapást az orosz tüzérség a napokban


Az ukrán veszteségek között felsoroltak mintegy 200 embert és 24 haditechnikai eszközt.

Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője szerint a csapások 128 ukrán vezetési pontot, 169 lőállásban lévő tüzérségi és aknavetős üteget, valamint 623 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást értek. Az ukrán veszteségek között sorolt fel mintegy kétszáz embert, 24 haditechnikai eszközt, köztük egy amerikai M777-es taracküteget, egy 203 milliméteres 2SZ7-es Pion ágyút, egy Grad rakétasorozatvetővető rendszert és két lőszerraktárt.

Konasenkov azt mondta, hogy a légierő harcászati repülőgépei és drónjai több mint 140 „nacionalistát”, kilenc harckocsit és gyalogsági harcjárművet, egy Grad-üteget, hat tüzérségi löveget és aknavetőt, 13 különböző katonai járművet és egy Osza-AKM légvédelmi rakétarendszert likvidáltak. Nagypontosságú levegő-föld rakéták öt vezetési pontra, valamint 29 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást.

Az orosz légvédelem a beszámoló értelmében lelőtt egy ukrán Szu-25-ös repülőgépet és egy Mi-8-as helikoptert, két Szmercs rakétát és hét drónt.

Az orosz védelmi tárca összesítése szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta 185 repülőgépet, 129 helikoptert, 1077 drónt, 326 légvédelmi rakétarendszert, 3363 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 457 rakétasorozatvetőt, 1744 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint 3329 speciális katonai járművet veszítettek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések